Fennema Coaches BV is in 2009 opgericht door Anton Fennema. In het dagelijks leven is Anton dierenarts in Oud-Beijerland, hardloper en Citroënliefhebber. Tijdens zijn pogingen om vervoer te organiseren voor zijn Roparun hardloopteam liep hij tegen enkele beperkingen aan bij ‘normale’ touringcarbedrijven.

Anton heeft dit opgelost door een bus te kopen. Echter voordat je met een bus personenvervoer mag verrichten gaat er heel wat water door de Rijn. Vol goede moed heeft Anton daarop zijn rijbewijs D behaald, de opleiding tot ondernemer personenvervoer afgerond en is er een besloten vennootschap opgericht die de juridische eigenaar is van de bus. Binnen deze vennootschap (Fennema Coaches BV) zijn de benodigde vergunningen, verzekeringen en opleidingen aanwezig om voor rekening van derden personenvervoer te mogen verrichten in zowel binnen- als buitenland.

Later is Ben Moolenaar, directeur en mede-eigenaar van D+F assurantiën te Rotterdam, ook ingestapt in de onderneming. Met name na het horen van “het hele aardige verhaal van Fennema Coaches”. Hiervoor heeft hij, na het behalen van zijn rijbewijs D, een gedeelte van de aandelen van Fennema Coaches BV gekocht. Samen met Anton deelt Ben de liefde voor oude Citroëns.

Tijdens het zoeken naar een chauffeur voor de Roparun enkele jaren later heeft een vriendin van Ben aangeraden om eens met Marcel Menting te bellen. In het dagelijks leven werkte Marcel in het onderwijs, maar daarnaast ook op part-time basis in het openbaar vervoer. Het klikte en een derde vennoot was in de maak. Na overleg en een ‘directievergadering’ is Marcel toegetreden tot de onderneming door middel van een aandelenoverdracht. In het dagelijks leven is Marcel na een carrière als aardrijkskundeleraar inmiddels volleerd touringcarchauffeur. Marcel houdt zich dan ook het meest bezig met de bus zelf en beschikt over ruime ervaring als chauffeur.

Marcel woont te Gouda aan een hofje vlakbij het station. Tijdens een buurtbarbeque kwam hij aan de praat met de ‘nieuwe’ overbuurman – Tom van Eerde – die daar kortgeleden was komen wonen. Het bleek dat deze overbuurman tijdens zijn studententijd enkele jaren heeft bijgeklust als buschauffeur op de lijndienst te Enschede. Hij had dus al een rijbewijs D. Bovendien was hij al eens naar Italë geweest voor diverse touringcarondernemingen. Marcel heeft daarop Tom geïntroduceerd als lijndienstchauffeur bij de lokale openbaar vervoersmaatschappij te Gouda. Dit omdat Tom destijds nog niet was afgestudeerd. Inmiddels werkt Tom daar nu als projectmanager. Ook werd er vrijwel gelijk gesproken over Fennema Coaches en een potentiële toekomst.

Wederom een ‘directievergadering’ later – in een restaurant te Boskoop – zijn alle vier de bestuurders van de bus ook bestuurder en mede-eigenaar (25%) van Fennema Coaches BV.