De oplettende lezer had het wellicht al opgemerkt. Ondanks de bedrijfsnaam van onze onderneming is er feitelijk maar één ‘coach’ aanwezig.

De van Hool T915 ‘ Alicron’ van Fennema

Het familiebedrijf van Hool uit België maakt sinds 1947 touringcars en bussen in alle soorten en maten en heeft zo’n 4500 medewerkers. De bus van Fennema Coaches is een van Hool T915 ‘Alicron’. Deze is door van Hool als demonstratiemodel geproduceerd. Dat betekent dat de bus luxe is uitgevoerd met vrijwel alle opties die voor dit model leverbaar zijn.

De touringcar is uitgevoerd met 39 zitplaatsen voor passagiers. Ondanks het aantal zitplaatsen is de lengte van de bus de gebruikelijke 12 meter voor bussen met een enkele achteras zoals de onze. Dat betekent een zeer ruime zit, met standaard 8 van de 39 stoelen in vis-a-vis opstelling met een tafel er tussen. Bovendien is de bus achterin voorzien van een keuken met koffiezetters, ‘horeca’-koelkasten, een au-bain-marie systeem, boiler en wastafel. Het toilet achterin de bus is tevens ruim van opzet.

De bus is verder voorzien van volledige klimaatregeling inclusief airconditioning, dvd-systeem en bluetooth streaming zodat één van de passasiers de DJ van de groep kan zijn! Verder zijn zes USB-poorten aanwezig voor het opladen van diverse apparatuur. Bovendien heeft de bus eveneens zes 230 volt (huis, tuin- en keuken) stopcontacten. Meer technische informatie over de bus is de vinden bij de techniekpagina.